Posted on

Najnovije dijete: 4 plana ishrane koji obećavaju vitkost

Najnovije dijete su uvek u trendu. Kada je reč o odbacivanju loših navika i prihvatanju zdravih, ova četiri programa će vam zasigurno pomoći u tome. Pored toga, naučiće vas da na najbolji način kombinujete namirnice, tako da će vaši kilogrami polako početi da se tope.

Whole 30

Uz eliminisanje prerađene hrane i mleka, Whole30 ishrana se zasniva na mesu, morskim plodovima, povrću i voću. Ishrana prema ovom programu zabranjuje konzumaciju veštačkih sastojaka, dodatih šećera i konzervansa. Zagovornici ove dijete tvrde da Whole30 program resetuje celo telo, a rezultate možete osetiti nakon 30 dana.

Sakara Best Body

Omiljen od strane poznatih modela , Sakara je upravo pokrenula novi program koji se zasniva na biljnoj bazi. Ovaj program traje četiri nedelje, a uključuje dva ili tri obroka dnevno, od ponedeljka do petka, uz obavezno vežbanje. Uz jela, kao što su Chia Coconut Protein vafl, poslastica kojom se možete zasladiti, Sakara program ne izgleda previše zahtevan.

22 dana veganske ishrane

Ako ste čitali o prednostima dijete na bazi bilja (i opasnostima koji su povezani sa antibioticima i toksinima koji mogu biti prisutni u mesu) sigurni smo da ćete se oduševiti 22 dana veganskog izazova. Ovaj program obožavaju Beyonce i Jay Z, a on se zasniva na raznim veganskim recpetima, proteinskim smoothijima i snack barovima kako bi ste ostvarili sve nutritivne ciljeve neophodne za organizam, bez unošenja nijedne namirnice životnjskog porekla.

Mayo Clinic’s šećerni izazov

Pokrenut prošlog meseca, Mayo Clinic’s Sugar Challenge odbacuje unos šećera i veštačkih zaslađivača, koji su često jedan od razloga nastanka gojaznosti, dijabetesa, bolesti srca… Ograničavajući unos šećera u ishrani sa manje od 5 grama po obroku, ovaj plan ishrane pomaže gubitku kilograma, kao i kontrolisanju nivoa šećera u krvi.