Posted on

Ako se držite ovoga mršavićete duplo brže

Dvostruko bolji rezultat postići ako samo dva dana u nedelji izbegavate ugljene hidrate.

Tada jedite voće, povrće i nemasno meso

Držati se stroge dijete samo dva dana u nedelji, daleko je delotvorniji način gubljenja kilograma.

Žene koje su jele voće, povrće i nemasno meso samo dva dana u nedelji,  izgubile dvostruko više na težini od onih koje su bile stalno na dijeti.

Istraživači sa univerzitetske bolnice u Mančesteru stavili su 115 žena na jednu od tri vrste dijeta.

Prva grupa uzimala je samo 650 kalorija dva dana u nedelji

Tada nisu smele da jedu ugljene hidrate poput testenine, hleba, krompira i masnu hranu. Ostalih pet dana mogle su da jedu koliko su htele, iako im je preporučeno da se drže zdrave hrane.

Žene na drugoj dijeti takođe su se suzdržavale od ugljenih hidrata dva dana. Nisu imale specificiran kalorijski limit. Takođe su ostatak nedelje mogle da jedu koliko su htele.

Treća grupa držala se standardne dijete.  To znači da su uzimale od 1.500 kalorija dnevno, svaki dan, te su izbegavale masnu hranu i alkohol.

Nakon tri meseca žene iz obe grupe dvodnevnih dijeta izgubile su prosečno 4 kilograma.  Dvostruko više od onih koje su sve vreme bile na dijeti, koje su izgubile prosečno 2 kilograma.

Stručnjaci su zaključili kako se efekat dvodnevne dijete prenosio i na ostale dane, kada su žene jele normalno. Čini se da su žene nastavile da jedu zdravije i preostalih pet dana u nedelji, kada nisu imale ograničenja i da su prirodno jele manje nego inače.