Posted on

Salveta kao pomoć: Koliko masnoće i kalorija možete skinuti s pice

Salveta može pomoći tokom pripreme hrane. Ako spadate u onu grupu ljudi koje salvetom upijaju masnoću s površine pice u nadi da ćete tako smanjiti unos masnoća i kalorija…

Evo koliko kalorija možete salvetom skinuti s pice…

Pica je mnogima jedna od omiljenih brzinskih obroka u kojem svako uživa na svoj način. Neki je jedu samo rukama, drugi koriste viljušku i nož. Treći pak imaju naviku da pre jela svoju poslasticu pokriju salvetom i tako upiju višak masnoće koji se nakuplja na površini.

Upravo ova navika upijanja masnoće se pokazala kao izvrstan način da tokom obroka u organizam unesete značajno manji broj kalorija.

Naime, sprovedeno je istraživanje na pici srednje veličine , obogaćenu dodatnim sirom i kobasicama. Ispitanici su na ovom ukusnom obroku upotrebili svoju tehniku upijanja masnoće salvetom. Rezultat toga je ispao i više nego pozitivan i koristan.

Na ovaj način ispitanici su u organizam uneli čak 40 kalorija i 4,5 grama masnoće manje po parčetu pice. To znači da, ako godišnje pojedete 87 parčića pice, što je jednako količini od oko 10 celih pica, upijanjem masnoće salvetom u organizam ćete uneti masnoća i kalorija kao da ste pojeli samo 66 parčića iste pice.

Izvor: zadovoljna.hr