Posted on

Prolećni umor, posao… Ako vas je sve stiglo i nemate snage da kuvate, evo šta je najbolje da jedete

Posao i prolećni umor umeju da umore mnoge. Imate potpuno pravo da budete umorni i da zbog toga odmorite nakon dolaska kući sa posla, jer vi niste mašina. Svako od nas ima takve dane, kada je najveće pitanje “Šta jesti”, s obzirom na to da imate i decu, kojima gotovo uvek treba obezbediti zdrave namirnice.

Nutricionista Dijana Radetić, inače majka dvoje dece, dala je nekoliko predloga šta spremiti u sličnim situacijama, u kojima se ona takođe našla bezbroj puta.

Nećete biti loš roditelj ako neke namirnice prethodno zaledite, koje čekaju dane poput ovih.

Prolećni umor i kuvanje

Bilo bi dobro da u zamrzivaču uvek imate sledeće:

– sveže voće i povrće

– testeninu

– tunjevina i sardina u konzervi

– jaja

– meso

– sarme

– punjene paprike

– skuvani pirinač

– skuvane žitarice

– skuvani pasulj

U slučaju da u zamrzivaču nađete mesni preliv, skuvajte samo testeninu i odmrznite preliv. Uz to možete očistiti i salatu, poput šargarepe, krastavca, kelerabe, paradajza, paprike, rotkvice itd. Umesto mesnog preliva, sa testeninom možete jesti i tunjevinu ili sardinu u konzervi, a kao dodatak pored povrćne salate, možete uzeti i senf ili kečap.

Možda vi imate neke druge namirnice, ali ovi predlozi su svakako podstrek da ostanete dosledni zdravoj ishrani, iako ne kuvate.