Posted on

Klorela: Superfood namirnica koju konzumiraju najpoznatiji modeli današnjice

Klorela se nalazi na listi superfood namirnica. Ovaj spisak izgleda kao da nema kraja.  I kada biste poželeli sve da probate i ocenite, verujemo da ne biste imali vremena ni za šta drugo u životu. Ipak, jedna super hrana zaslužuje svu vašu pažnju ove zime:

Klorela, zelena alga sa supermoćima

Iako još niko ne može da da pravu definiciju superhrane, evidentno je da veliki broj hranljivih sastojaka čini neku namirnicu nezamenljivom i jedinstvenom. A klorelom su zaluđene sve modeling zvezde počev od Mirande Kerr i Rosie Huntingthon-Whiteley.

Upravo je australijska manekenka nedavno u jednom intervju otkrila da dnevno pije bar jednom smoothie od klorele koja je puna vitamina C i probiotika. Njen koleginica Rosie obožava takođe smoothie od klorele koji sadrži kelj, krastavac i korijander.

Klorela je jednostatična alga zelene boje i koristi se kao prehrambreni dodatak hrani jer poseduje neverovatne nutritivne vrednosti. Ova jestiva alga je bogata proteinom jer u osušenom obliku sadrži više od 45% belančevine. Pored toga je kvalitetan izvor aminokiselina, magnezijuma, kalcijuma i gvožđa. Bogata je vlaknima kao i vitaminima E i B i omega-3 kiselinama.

Klorela je takođe jedan od ključnih sastojaka cold-pressed napitaka koje piju svi hipsteri.

Veliki broj studija je otkrio da klorela pomaže u smanjenju šećera u krvi, kao i hloresterolu i detoksikaciji kompletnog tela. Jača imunitet, rešava digestivne probleme. Jednom rečju: SUPERHRANA!

izvor:elle.rs