Posted on

Zlatna pravila za topljenje kilograma

Topljenje kilograma je nešto što muči mnoge od nas. Želite da smršate? Zaboravite na dijete koje vas teraju da se izgladnjujete i prepustite se zdravom režimu.

Kako da izgubite kilograme brzo?

Ako smanjite dnevni unos kalorija za 500, za nedelju dana možete da smršate kilogram.

U koliko želite da izgubite kilograme brže, moraćete da trenirate više.

Na primer, ako unosite 1.200 do 1.500 kalorija dnevno, (što je minimum ispod kojeg nikako ne smete da idete),a trenirate jedan sat u toku dana, možete da izgubite do tri kilograma prve nedelje. Važno je samo ne smanjivati kalorije odjednom i naglo, to može da bude opasno po vaše zdravlje.

Ograničavanje unosa soli takođe smanjuje kilažu, ali ono više izbacuje tečnosti nakupljene u organizmu, nego masti.

– Kada regulišete soli, regulišete vodu u organizmu, koja može da vam smanji i do dva kilograma kada počnete sa dijetom – kaže dr Majkl Densindžer.

Postoji režim ishrane koji ovaj doktor preporučuje. Za brzo skidanje kilograma, samo poštujte određena pravila, koja su jako jednostavna. Bez izgladnjivanja i ishranom ćete uspeti za mesec dana da skinete do pet kilograma na zdrav način. Fokusirajte se na povrće, voće, belanca, sojine proizvode, piletinu, ribu i nemasne mlečne proizvode.

Evo nekih saveta koji će vam biti zlata vredni:

– Jedite povrće da biste osećali sitost.

– Pijte dosta vode.

– Izbacite hranu koja vas izaziva da jedete.

– Budite zauzeti – ne želite da jedete samo zato što vam je dosadno.

– Jedite samo iz tanjira, dok sedite za trpezarijskim stolom.

– Ne preskačite obroke.

Ako vodite dnevnik ishrane i zapisujete sve što pojedete, možete da obratite pažnju na to koliko kalorija dnevno unosite. I vodite računa da svako smanjenje unosa kalorija koje manje od preporučenog (1.200 kalorija) može da dovede do ozbiljnih zdravstvenih problema.

Izvor: nadlanu