Posted on

Za uži struk i bolju kožu: Idealne kombinacije namirnica

Za uži struk i bolju kožu sledećih 8 kombinacija može da učini čudo za vašu liniju i zdravlje… Trust us!

Zeleni čaj i limun

U zelenom čaju nalaze se antioksidansi koji čuvaju srce, ali telo može da ga apsorbuje samo 20 odsto. Međutim, ukoliko u zeleni čaj dodate sok celog limuna, iskoristićete čak 80 odsto dobrobiti čaja.

Zeleni čaj i biber

Ne morate da držite drastične dijete da biste imali lepši struk. Dovoljno je da u sledeću šoljicu zelenog čaja ubacite malo bibera. Biber pomaže u asorpciji određenog antioksidanta iz zelenog čaja koji pomaže u sagorevanju kalorija.

Paradajz i brokoli

Obe namirnice pokazale su se odlično u borbi protiv raka, ali prema nekim istraživanjima, njihova delotvornost daleko je veća ukoliko ih jedete zajedno. Sledeći put napravite sos za špagete od pola šolje brokolija i jedne šolje mlevenog svežeg paradajza.

Kajsije i badem

Ova kombinacija utiče na slobodne radikale i loš holesterol. Ukoliko želite zdravije srce, pomešajte četvrtinu šolje suvih kajsija i četvrtinu badema, i neka vam to bude užina.

Jogurt i borovnice

Nakon treninga, telo ćete najbrže oporaviti uz čašu jogurta i dve kašike borovnica. Samo 15 minuta nakon treninga, borovnica će oporaviti vaš um, a proteini iz jogurta oporaviti mišiće.

Paradajz i maslinovo ulje

Paradajz je pun alfa i beta karotena, likopena i antioksidanasa, a da biste iskoristili najbolje od toga, ubacite paradajz preliven sa malo maslinovog ulja u rernu.

Tost i cimet

Tost od celog zrna u kombinaciji sa cimetom pomaže u održavanju nivoa šećera u krvi. Sledeći put kada budete želeli nešto da gricnete, tostirajte hleb, namažite malo margarina i pospite cimetom. Ova kombinacija umanjuje apetit i pomaže u mršavljenju.

Ovsene pahuljice i jagode

Ovsene pahuljice sadrže određene fitohemikalije koje utiču na loš holesterol, ali da bi delovale potreban im je vitamin C. Šoljica ovih pahuljica uz jagode idealan je doručak.

Izvor:  Best Žena