Posted on

Smršajte pomoću sedmodnevnog plana ishrane “Dr Oz”

Dr Oz. Da li ste čuli za to? Pridržavajte se specijalnog plana ishrane i smršajte i do 1kg nedeljno.

Predlozi za obroke

Doručak: jaje na oko – na kašiku maslinovog ulja dodajte pola ljutike. Kad postane staklasta, dodajte dve šoljice obarenog spanaća i malo soli. Dinstajte 2 minuta. Sipajte na tanjir, a na obrisani tiganj stavite kašiku ulja i ispecite jaje na oko. Uz to, poslužite jogurt.

Ručak ili večera: Povrćni hamburger – dve ćufte od preporučenog povrća po izboru ispecite s kriškama patlidžana. Od dva paradajza, ljutike i bosiljka napravite sos. Na tanjir stavite ćufte, krišku patlidžana, pa dve kašike sosa, pa opet tim redom, a završite sosom.

Pohovana piletina – U blenderu usitnite pola šoljice celih žitarica, dodajte so i biber. Dvesta grama pilećih prsa isecite na trake i umočite u belance, pa u mešavinu žitarica i položite na pleh za pečenje obložen masnim papirom. Pecite po 6 minuta sa svake strane. Pola šoljice zelene salate i krastavac začinite maslinovim uljem i sirćetom, pa poslužite uz piletinu.

Tokom slobodnog dana suzdržite se od preterivanja

Iako je slobodan dan otvoren za hranu za kojom žudite, nemojte da preterujete. Pojedite onoliko koliko će da vas zadovolji, jer smisao ovog dana nije da se prejedete, nego da sebi podignete raspoloženje. Taj dan ipak izbegavajte mesta iskušenja, poput restorana brze hrane i pekara.

Sirće i začine smete da koristite neograničeno

Smisao dijete sa slobodnim danom je da kuvate glavne obroke. Oz savetuje da koristite najviše dve kašike zdravog ulja dnevno: maslinovog, od grožđanih koštica ili kanola. Sirće je dopušteno u neograničenim količinama, baš kao i svi biljni začini.

Izvor: 24sata.hr