Posted on

Smanjite apetit – obojite zidove u OVU boju!

Smanjite apetit na drugačiji način. Većina ljudi visoko na listi ima odluku da smrša kako ih leto ne bi ponovo zateklo nepripremljene. Termini u teretani  su dosta skupi.  Nemate baš motivaciju za trčanje u prirodi.  Evo jednog interesantnog načina koji na apetit utiče, kako tvrde istraživači, putem vaše psihe.

Ono što vam je potrebno je da obojite zidove u vašem stanu u posebnu nijansu ružičaste. Ako baš ne želite da vam je ceo stan u toj nijansi, možda samo sobu u kojoj najviše vremena provodite, recimo dnevni boravak.

I radi se o stvarno lepoj nijansi ružičaste, ovakvoj kakvu ima model i rijaliti zvezda Kendal Džener u svojoj dnevnoj sobi, prenosi MTV.rs.

Zašto se odlučila baš za tu nijansu?

Kendal se za ovu nijansu odlučila upravo iz razloga jer je saznala da ta boja smanjuje apetit i deluje umirujuće na psihu.

Naime, to su joj preneli prijatelji koji su posetili izložbu “Human Condition” u Los Anđelesu.

“Rekli su mi da je tamo bila ružičasta soba sa objašnjenjem da je za tu nijansu  naučno dokazano da smiruje i smanjuje apetit. Pomislila sam: “Potrebna mi je ta boja u kući”. I onda sam našla nekog ko mi je obojio tako sobu i obožavam je!”

I zaista, u Americi je U.S. Naval Office of Researć objavila istraživanje 80-ih godina prošlog veka koje idu u korist ove tvrdnje. Tokom četiri godine testirali su pacijente na jednoj klinici.  Više od trećine od 1.700 ispitanika izjavilo je da im boja Baker-Miller smanjuje apetit.

Mi bismo vam poručili – najbitnija je volja i želja, i ako to nemate, nikakve boje ovog sveta vam neće pomoći.

Izvor: N1