Posted on

Želite telo kao Dženifer Lorens: 7 saveta i samo 15 minuta dnevno

Želite telo kao Dženifer Lorens? Pogledajte kako da ga imate u samo 7 jednostavnih koraka….

Njen trener otkriva ovih sedam pravila za figuru iz snova, kojih baš svi mogu da se pridržavaju:

 Hidratacija

Hidratacija tela je vrlo važna ako želite da budete u top formi.

“Ne morate naiskap da pijete velike količine vode, ali je redovno pijuckanje tokom dana poželjno“, kaže Dalton Vong. Osim obične vode, dobro je popiti nešto slane vode, vodu sa limunom ili kokosovu vodu.

 Ograničite porcije

Dženifer Lorens jede testeninu sa sirom, prženu piletinu i picu.

“Nikad ne bih mogla da živim na stalnoj dijeti”, tvrdi slavna glumica. Upravo zato, važno je da kontrolišete veličinu porcija koju konzumirate. Pritom, njoj pomaže vrlo jednostavno pravilo – kada je gladna, jede predjelo i glavno jelo, ali kada želi da izgubi kilograme, umesto glavnog jela naručiće još jedno predjelo i tako zavarati glad.

Ako joj se jede nešto slatko, nakon predjela ili glavnog jela podeliće dezert s još jednom osobom.

Naspavajte se

“Odmori se, dopusti da ti se telo ponovo napuni energijom”, ističe trener Vong. Upravo zato glumcima savetuje da se naspavaju, ali i da sebi priušte kratku dremku tokom dana kada se osećaju umorno.

Zabavljajte se vežbajući

“Vežbanje je neophodno da bi neko bio u top formi. Ali, ključ je da odaberete aktivnosti koje volite i zbog kojih se nećete osećati kao da radite nešto pod prisilom”, savetuje Dalton. Važno je da pronađete tip vežbanja koje najbolje odgovara vašoj ličnosti bez obzira da je li reč o pilatesu, trčanju, boksu ili jogi.

 Jedite čokoladu

“Radije bih vam dao nešto što želite, na primer komadić tamne čokolade, nego vam je zabranio i posmatrao kako “pucate”, a potom preterujete sa slatkišima”, iskren je Vong i ističe da je povremeno dopuštao Dženifer Lorens konzumaciju manjih količina tamne čokolade sa 75 odsto kakaa.

Takođe, naučio je glumicu da ograniči unos alkohola tokom nedelje, ističući da je najbolje popiti manje količine kvalitetnijeg vina ili piva, nego uživati u neumerenoj konzumaciji žestokih pića.

 Pravilno držanje

Dalton Vong predano je radio i na pravilnom držanju glumice, jer ono nas automatski čini lepšim i atraktivnijim.

 Kontrolišite stres

Na izgled tela utiče i stres. Ako niste u mogućnosti fizički da ga izbacite vežbanjem, trener predlaže duboko disanje iz dijafragme za trenutno olakšanje. Disanje iz dijafragme podrazumeva udisanje kroz nos, ispunjavanje vazduhom grlo, grudi i donji deo stomaka (ovim redosledom), i na kraju lagano izdisanje u suprotnom smeru dok brojite do pet.

Izvor:cosmopolitan.rs