Posted on

Pravila za zdravu ishranu: Top 3 stvari koje moramo primeniti

Pravila za zdravu ishranu su različita, ali ova tri su nešto čega se moramo pridržavati jer – zima je prošlaa. Došlo je vreme da se rešimo svih onih kilograma koje smo u poslednje vreme nabacili, ali i dalje nemamo elana. Ako niste tip za teretanu, nemojte se siliti, već napravite sami svoj ritual za zdravu ishranu i mršavljenje. Ako ne poštujete ova tri pravila zdrave ishrane, nikada nećete skinuti višak sala i kilograma.

Pravila za zdravu ishranu:

1. Manje porcije

Istraživanja su pokazala kako današnje generacije jedu mnogo veće porcije, nego što su to naši potomci jeli pre. Naše bake su jele manje količine hrane, što znači da su unosili i mnogo manje kalorija, a to je rezultiralo zdravom i normalnom težinom.

2. Što češće jedite kod kuće

Svi ćemo se složiti da je lakše jesti u restoranu ili naručenu hranu, ali našim precima te stvari nisu bile ni na pameti. Pokušajte bar pet puta nedeljno da jedete zdravu hranu svojeručno kuvanu. Ne samo što ćete uštedeti kalorije, već i novac, a pored svega – hranićete se zdravom hranom!

3. Nikako ne jedite ispred televizora

Dok gledate svoju omiljenu seriju, „vuče“ vas da „prezalogajite“ nešto sa strane, iako ste prethodno imali obilan i zdrav obrok. Rešite se ove loše navike što pre, jer vas ona vodi ka neracionalnom prejedanju.

Ovo su samo neke od najvažnijih stvari kada je pravilna ishrana u pitanju. Iako je za pravilnu ishranu potrebno mnogo više od poštovanja samo ovih saveta, dobro je da za početak usvojite bar njih, a kasnije njima dodati i druge zdrave navike.