Ishrana u trudnoći je veoma važna star. Često ste se pitali koje meso da jedem i da li smem da jedem ribu?
Birajte isključivo nemasno meso. Sa živinskog mesa skinite kožu i pripremite ga na minimumu masnoće. Neka se riba na vašem jelovniku nađe makar jednom nedeljno. U jednom obroku pojedite ne više od 100 grama nemasog mesa.
Ishrana u trudnoći
Ribu treba da jedete, ali ne i sve plodove mora. Kada jedete u restoranu, uvek poručite ribu koja je dobro pečena, većinu morske hrane treba da kuvate na 60 stepeni i to minimalno 15 sekundi a da li je riba kuvana znaćete ako zavučete oštar vrh noža u meso i malo ga podignete. Ivice bi trebalo da budu neprozirne a centar delimično proziran sa krljušti koja je počela da se odvaja.
Ostavite ribu da se kuva još tri do četiri minuta. Škampi i jastog porumene kada su kuvani, a meso postane neprozirno i boje bisera. Školjke “kapice” postanu bele kao mleko, neprozirne i čvrste. Kada kuvate mušule i ostrige, sačekajte da se školjke otvore. To je znak da su kuvane. One koje se nisu otvorile, bacite.