Posted on

Hleb bez brašna koji je dozvoljen i u dijetama

Hleb bez brašna mnogima čudno zvuči. Mnogima je omiljena namirnica koju kombinuju sa raznim jelima. Ipak ovaj ukusni zalogajčić usko je povezan sa gojenjem jer je prepun ugljenih hidrata. Ako želite da uživate u ukusnom sendviču bez griže savesti, napravite opsie hleb – ukusnu, mekanu i zdravu verziju hleba bez trunke brašna.

Hleb bez brašna – evo šta je potrebno:

– 3 jaja

– 100 grama sirnog namaza

– 1/2 kašičice praška za pecivo

– prstohvat soli

– papir za pečenje

Uradite sledeće:

1. U jednu posudu izdvojite belanca, dodajte malo soli i smesu pretvorite u sneg.

2. U drugu činiju stavitežumanca, sir i prašak za pecivo i sve dobro izmiksajte dok ne dobijete ujednačenu, glatku smesu.

3. U žućkastu masu postepeno dodajte sneg od belanaca i polako ga i postepeno umešajte kako bi zadržao volumen.

4. Na tepsiju raširite papir za pečenje, kašičicom uzimajte smesu i stavljajte je na papir, ali ostavite dovoljno razmaka između peciva.

5. Tepsiju stavite u zagrijanu rernu i pecite oko 25 minuta na 150 stepeni celzijusa.

Šta još treba znati:

Kada peciva izvadite iz rerne iznenadiće vas njihov izgled sličan kuvanom belancu, no ne dajte se zavarati, upravo takvi moraju biti, ali ne i zadugo. Naime nakon što se u potpunosti ohlade, peciva je važno zatvoriti u posudu sa hermetičkim poklopcem, i ostaviti ih preko noći. U tom periodu u potpunosti će promeniti teksturu i početi da liče na hleb. Hleb će ispasti vrlo izdašan i mekan, idealan je za saftna jela i za sendviče.

Presecite zemičku i napunite je suvim mesom, mocarelom i svežim povrćem po želji i uživaćete obećavamo! Pecivo možete napuniti i slatkim namazima, pa ga jesti kao desert.

Izvor: zadovoljna.hr