Posted on

Dijeta “Zlatno seme” – ne može biti jednostavnija

Dijete “Zlatno seme” se u odnosu na većinu drugih dijeta razlikuje po tome da nikada nećete biti gladni.

Savetujemo vam da se u roku od 15 dana pridržavate jednostavne i pristupačne dijete “Zlatno seme”.

Ona se zasniva na žitaricama, koje se lako mogu kupiti u našim prodavnicama: proso, heljda, ovas, ječam, pirinač. Ove žitarice sadrže mnogo hranljivih materija i mikroelemenata. Celuloza, kojom su bogate žitarica, pomaže da oslobodite telo štetnih materija .

Šta je dijeta “Zlatno seme”?

U roku od 15 dana za doručak, ručak i večeru i između obroka jedete samo kašu, koja se priprema od semena na vodi bez dodavanja ulja. Tokom dijete možete piti samo čistu vodu u neograničenim količinama.

1. 2. 3. dan – pšenična kaša

Kaša od pšenice blagotvorno deluje na nervni sistem. Pored toga, ova kaša je veoma dobra za srce i krvne sudove.

4. 5. 6. dan – ovsena kaša

Ovsena kaša je naročito korisna za ljude koji pate od bolesti creva. Pored toga, ovsene pahuljice čiste bubrege i jetru, stimulišu rad štitne žlezde.Česta upotreba ove vrste kaša blagotvorno deluje na kožu i kosu.

7. 8. 9. dan – heljda

Heljda je vrlo korisna kod bolesti srca, jetre, bubrega, dijabetesa. Ovo žitarica je izvor gvožđa.

10. 11. 12. dan – kaša od ječma

Ječam se preporučuje za one koji žele da se otarase viška kilograma. Kao niskokalorična, ovo žitarica brzo zadovoljava glad, poboljšava metabolizam, pomaže kod zatvora.

13. 14. 15. dan – kaša od smeđeg pirinča

Pirinač pomaže da osloboditi telo od toksina. To je posebno korisno za pacijente koji se žale na probleme sa zglobovima.

Kako da kuvate kaše da budu korisne za organizam?

Da bi vitamini i minerali preživeli, pre kuvanja, isperite i potopite seme u hladnoj vodi da odstoji 6-8 sati (po mogućstvu preko noći). Zatim sipajte čistu vodu, staviti na vatri. Kad voda provri, dodati ovas, ječam, pšenicu… i lonac sklonite sa vatre, i ostaviti da odstoji 2 sata.

Dijeta “Zlatno seme” – jedna je od najjednostavnijih i efikasnih programa da se otarasite dodatnih kilograma i pobaljšate celokupno zdravlje. Čak i ako odustajete pred ovim izazovom na sam pomen reči “Kaša” još uvek savetujemo da prevaziđete odbojnost prema ovoj vrsti hrane i održite 15-dnevnu dijetu.

Rezultati će vas oduševiti. Izgubićere višak kilograma, osetićete lakoću u telu, poboljšaćete zdravlje, a vaša kosa i koža će dobiti poseban sjaj.

Izvor: zenskimagazin.rs